top of page

Over ons

De website SCHULDENVRIJ. Op weg naar financiële redzaamheid is een initiatief van CEBUD, het Centrum voor budgetadvies en -onderzoek van de Thomas More-hogeschool. Deze website is een van de resultaten van het onderzoeksproject Schuldbemiddeling 2.0 dat door het Agentschap Innoveren & Ondernemen werd gesubsidieerd binnen het TETRA-programma.

 

Alle informatie is gratis toegankelijk voor alle actoren binnen de budgethulpverlening en schuldbemiddeling, zowel voor de professionals als voor wie persoonlijk geconfronteerd wordt met een schuldenlast of op zoek is naar handvatten om financieel redzaam te worden en te blijven. Alle informatie mag zowel privé als in hulp- en dienstverleningstrajecten worden gebruikt. Een bronvermelding en verwijzing naar deze website wordt in die gevallen erg gewaardeerd.

storms_DSC4517mm.JPG

Het onderzoeksproject werd gerealiseerd met de steun, medewerking en input van enkele innovatieve partners. Hierdoor werden de hier aangeboden tools uitgetest in de dagelijkse werking van schuldbemiddelaars, arbeidsrechters, gerechtsdeurwaarders en hulpverleners. We zijn hen en hun cliënten bijzonder veel dank verschuldigd.

Dank aan:

  • heer Yves Werbrouck, rechter, Arbeidsrechtbank Gent 

  • heer Bernard Degraeve, ondervoorzitter en rechter, Arbeidsrechtbank Gent

  • meester Bart Cools, advocaat en schuldbemiddelaar, advocatenkantoor MIVECO

  • heer Patrick Van Buggenhout, gerechtsdeurwaarder en oprichter MyTrustO

  • mevrouw Inge Draguet, kandidaat-gerechtsdeurwaarder, Modero Gerechtsdeurwaarders

  • mevrouw Annelies Claeys, directeur, die Keure Opleidingen

  • heer Hans Ledegen, stafmedewerker Onderzoek en registratie budget- en schuldhulpverlening, Steunpunt mens en samenleving

  • mevrouw Jessica Rodriguez y Canteli, jurist, SAM-TES

  • mevrouw Khedi Verhaeghe, Customer Experience & Innovation, Wolters Kluwer Belgium

In dit project konden we ook rekenen op de medewerking van personen die zelf een procedure collectieve schuldenregeling lopend hadden en een opgeleide ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Dankzij hun opmerkingen en aanwijzingen kunnen de opgeleverde tools nuttig worden ingezet in de strijd voor een schuldenvrij bestaan.

Dank aan Ingrid, Gilbert en Koen.  

Informed consent vragenlijst

bottom of page