top of page

Mobiliteit - voor personen met een beperkt inkomen

Links die niet meer werken? Info die niet meer klopt? Laat het ons weten!

Bus, tram, metro De Lijn - abonnement verminderd tarief

De Lijn heeft verschillende kortingstarieven uitgewerkt voor meerdere doelgroepen. Wanneer je een beperkt inkomen hebt, of recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming gezondheidszorg, kan je een abonnement aankopen aan verminderd tarief.


Je vindt alle voordeeltarieven en de voorwaarden om ervan gebruik te kunnen maken op de website van De Lijn.

Trein NMBS - kortingen en voordelen

De NMBS biedt voor bepaalde doelgroepen kortingen of voordelen aan. Als je een beperkt beroepsinkomen hebt of als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming van gezondheidszorg, reizen jij en al je gezinsleden aan 50% korting. Klik op de button hieronder om meer te weten te komen.

Je vindt alle kortingen en voordelen voor de verschillende doelgroepen op de website van de NMBS.

Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale kan gebruikt worden door personen met mobiliteitsproblemen die een beperkt inkomen hebben. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers en moet vergoed worden door de gebruiker. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze dienst. Als je bij niemand anders terecht kan, biedt de MMC misschien een oplossing voor jou. Via de link hieronder vind je meer info over de Minder Mobielen Centrale.

Raak je niet wegwijs of weet je niet welke type vervoer voor jou een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van jouw provincie. Je vindt de contactgevens hier.

bottom of page