top of page

Brochure: Grip op leefgeld. Menswaardig leven in schuldafbouw

Zelfs met een inkomen of leefgeld dat berekend wordt op basis van de referentiebudgetten is het regelen van je geldzaken niet altijd gemakkelijk. ​Deze referentiebudgetten zijn namelijk gericht op een lange termijn en houden bijvoorbeeld ook rekening met kosten voor de vervanging van duurzame consumptiegoederen (zoals een koelkast of wasmachine). Die uitgaven worden in het budget verdeeld over meerdere maanden.

 

Daardoor is het niet altijd gemakkelijk om je dagelijkse uitgaven te vergelijken met de zogenaamde referentiebedragen. Daarom ontwikkelden we de brochure 'Grip op leefgeld'. Deze brochure legt uit hoe de referentiebudgetten worden berekend: welke uitgaven zitten erin en welke niet? En ook, hoe kan je hiermee zelf aan de slag om je eigen budget te beheren?

In de brochure staan allerlei voorbeelden en tips gebundeld aan de hand waarvan het regelen van je geldzaken en het beheren van je budget gemakkelijker wordt. De brochure beschrijft welke uitgaven wel of niet worden voorzien in het referentiebudget en geeft tips om met het leefgeld aan de slag te gaan. ​

bottom of page