Mobiliteit - voor ouderen

Links die niet meer werken? Info die niet meer klopt? Laat het ons weten!

Bus, tram, metro De Lijn - Omnipas 65+

Voor personen van 65 jaar of ouder heeft De Lijn de 'Omnipas 65+' ontwikkeld. Hiermee kan je één jaar onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn. 

Aanvragen kan online of schriftelijk per post.

Trein NMBS - seniorenbiljet

Wie 65 jaar of ouder is, reist extra voordelig met het seniorenbiljet van NMBS.  Je betaalt € 7,20 voor een heen- en terugreis in heel België. je kan dit ticket online kopen, of aan de automaten of het loket.

 

Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden, zo mag je op weekdagen pas na 9 uur reizen en zijn er enkele weekends waarin het biljet niet geldig is.

Trein NMBS - gegarandeerde zitplaats

Als je het moeilijk hebt om te lopen of lang rechtop te staan, geeft de Voorrangskaart voor een zitplaats je garantie op een zitplaats op de trein. Je kan zo'n kaart aanvragen aan het loket met een aanvraagformulier en een doktersattest. Alle info en nodige documenten vind je hier.

Minder Mobielen Centrale

Moet je een verplaatsing maken en ben je beperkt in je mobiliteit en je inkomen? Dan kan de Minder Mobielen Centrale een oplossing voorzien. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers en moet vergoed worden door de gebruiker. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze dienst. Als je bij niemand anders terecht kan, biedt de MMC misschien een oplossing voor jou. Via de link hieronder vind je meer info over de Minder Mobielen Centrale.

Raak je niet wegwijs of weet je niet welke type vervoer voor jou een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van jouw provincie. Je vindt de contactgevens hier.

Please reload

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Schuldenvrij is een initiatief van CEBUD dat dankzij de financiële steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen tot stand kwam.