top of page

Mobiliteit - voor ouderen

Links die niet meer werken? Info die niet meer klopt? Laat het ons weten!

Bus, tram, metro De Lijn - Omnipas 65+

Ben je 65 jaar of ouder, dan kan je de 'Omnipas 65+' kopen bij De Lijn. Voor 56 euro kan je één jaar onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn. Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, moet je ook 5 euro administratiekosten betalen. 

  • Je kan het abonnement online aanvragen. 

  • Je kan het abonnement aankopen in een Lijnwinkel.

Trein NMBS - seniorenbiljet

Als je 65 jaar of ouder bent, reis je extra voordelig met het seniorenbiljet van NMBS. Je betaalt € 7,20 voor een heen- en terugreis in heel België. Je kan dit ticket via de website kopen, via de app, aan de automaat of het loket.

 

Hou er wel rekening mee dat je op weekdagen pas na 9 uur mag reizen.

Trein NMBS - gegarandeerde zitplaats

Als je het moeilijk hebt om te lopen of lang rechtop te staan, geeft de Voorrangskaart voor een zitplaats je garantie op een zitplaats op de trein. Je kan zo'n kaart aanvragen aan het loket met een aanvraagformulier en een doktersattest. Alle info en nodige documenten vind je hier.

Minder Mobielen Centrale

Moet je een verplaatsing maken en ben je beperkt in je mobiliteit en je inkomen? Dan kan de Minder Mobielen Centrale een oplossing voorzien. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers en moet vergoed worden door de gebruiker. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze dienst. Als je bij niemand anders terecht kan, biedt de MMC misschien een oplossing voor jou. Via de link hieronder vind je meer info over de Minder Mobielen Centrale.


Raak je niet wegwijs of weet je niet welke type vervoer voor jou een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van jouw provincie. Je vindt de contactgevens hier.

bottom of page