top of page

Mobiliteit - voor personen met VT

Links die niet meer werken? Info die niet meer klopt? Laat het ons weten!

De Lijn: abonnement verminderd tarief

Met de VT heb je recht op een goedkoper jaarabonnement bij De Lijn. Je betaalt voor een Buzzy Pass (voor jongeren tot en met 24 jaar) of een Omnipas (voor wie ouder is dan 25 jaar) 56 euro. Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, moet je 5 euro administratiekosten betalen. De abonnementen zijn 1 jaar geldig.

  • Aanvragen doe je via de website van De Lijn. Voeg een attest toe waaruit blijkt dat je recht hebt op VT. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je verdere instructies via mail. 

  • Je kan het abonnement ook aankopen in een Lijnwinkel

NMBS - goedkoper met de trein

Rechthebbenden VT reizen samen met hun gezinsleden aan 50% korting bij de NMBS. Je moet hiervoor beschikken over een Kaart Verhoogde Tegemoetkoming. 


Om die aan te maken, ga je naar een loket met je e-id (en pincode). De loketbediende maakt verbinding met de Kruispuntbank en gaat na of je in aanmerking komt. Als dat zo is, wordt jouw kaart VT ineens aangemaakt.

Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale kan gebruikt worden door personen die mobiliteitsproblemen hebben én een beperkt inkomen. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers en moet vergoed worden door de gebruiker. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze dienst. Als je bij niemand anders terecht kan, biedt de MMC misschien een oplossing voor jou. Via de link hieronder vind je meer info over de Minder Mobielen Centrale.


Raak je niet wegwijs of weet je niet welke type vervoer voor jou een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van jouw provincie. Je vindt de contactgevens hier.

bottom of page