top of page

Mobiliteit - voor personen met een leefloon/IGO

Links die niet meer werken? Info die niet meer klopt? Laat het ons weten!

Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale kan gebruikt worden door personen met mobiliteitsproblemen die een beperkt inkomen hebben. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers en moet vergoed worden door de gebruiker. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze dienst. Als je bij niemand anders terecht kan, biedt de MMC misschien een oplossing voor jou. Via de link hieronder vind je meer info over de Minder Mobielen Centrale.


Raak je niet wegwijs of weet je niet welke type vervoer voor jou een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van jouw provincie. Je vindt de contactgevens hier.

De Lijn: goedkoper abonnement (leefloon)

Als je een leefloon hebt, heb je recht op een goedkoper jaarabonnement bij De Lijn. Je betaalt voor een Buzzy Pass (voor jongeren tot en met 24 jaar) of een Omnipas (voor wie ouder is dan 25 jaar) 46 euro. Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, moet je ook 5 euro administratiekosten betalen. De abonnementen zijn 1 jaar geldig.


Het OCMW vraagt jouw abonnement aan via de dienst abonnementen van De Lijn.

De Lijn: goedkoper abonnement (IGO)

Als je een IGO hebt, heb je recht op een goedkoper jaarabonnement bij De Lijn. Je betaalt voor een Buzzy Pass (voor jongeren tot en met 24 jaar) of een Omnipas (voor wie ouder is dan 25 jaar) 46 euro. Als je nog geen MOBIB-kaart hebt, moet je ook 5 euro administratiekosten betalen. De abonnementen zijn 1 jaar geldig.


Je vraagt eerst een attest op bij de federale Pensioendienst. Daarmee kan je in de lijnwinkels of online zelf een abonnement aan verminderd tarief kopen.

bottom of page