Mobiliteit - voor personen met een leefloon/IGO

Links die niet meer werken? Info die niet meer klopt? Laat het ons weten!

De Lijn: abonnement verminderd tarief

Wie een leefloon of IGO heeft, heeft recht op een goedkoper jaarabonnement bij De Lijn. Je betaalt voor een Buzzy Pass (voor jongeren tot en met 24 jaar) of een Omnipas (voor wie ouder is dan 25 jaar) 45 euro. De abonnementen zijn 1 jaar geldig.

​​

  • Als je een leefloon krijgt, vraagt het OCMW jouw abonnement aan via de dienst abonnementen van De Lijn.

  • Als je een IGO krijgt, vraag je een attest op bij de federale Pensioendienst. Daarmee kan je in de lijnwinkels of bij de dienst Abonnementen zelf een abonnement aan verminderd tarief kopen.

Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale kan gebruikt worden door personen met mobiliteitsproblemen die een beperkt inkomen hebben. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers en moet vergoed worden door de gebruiker. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze dienst. Als je bij niemand anders terecht kan, biedt de MMC misschien een oplossing voor jou. Via de link hieronder vind je meer info over de Minder Mobielen Centrale.

Raak je niet wegwijs of weet je niet welke type vervoer voor jou een oplossing kan bieden? Neem dan contact op met de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer van jouw provincie. Je vindt de contactgevens hier.

Please reload

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Schuldenvrij is een initiatief van CEBUD dat dankzij de financiële steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen tot stand kwam.